Startsida  |  Om webbplatsen  |  Kontakta oss  |  Länkar
Meny
Om musikskolan
Con Brio
Ensembler
Bautabandet
Beautiful Beats
Underhållningsorkestern
Viltstråket
Kammarensemblen
Tonsnäckorna
Personal
Åke Berglund
Birgitte Holm-Sørensen
Eva Eriksson-Ehrenberg
Irene Kroon
Lars Ward
Lennart Frick
Edwin Walter
David Mannheimer
Håkan Andersson
Stefan Knutsson
Kurser & avgifter
På gång
Kursanmälan
Stipendiater
Galleri

Edwin Walter

 

Hej!

Mitt namn är Edwin Walter. Jag är född och uppvuxen i Stockholm men har haft Lund som hemort sedan 12 års ålder. Vid samma tidpunkt började jag även spela gitarr, trummor, sjunga, skriva låtar, starta band, ordna replokal och ge konserter.

 

Efter gymnasiet flyttade jag till Stockholm för studier på Rockmusikerlinjen RML på Fryshuset. Åren 2007-2009 gick jag på Sundsgården´s Jazz & Afro linje följt av studier på Jazz & Rock musikerprogrammet vid Örebro Universitet.

 

Under mina studier, men främst innan och efter har jag rest mycket vilket har gett mig inblick i musik från andra kulturer. Cuba & Brazilien gjorde stort avtryck på mig för att nämna ett exempel.

 

Att undervisa har jag gjort till och från sedan 20 års ålder och det tycker jag är kul. På mina lektionstillfällen spelar jag ofta elbas eller gitarr då det av erfarenhet blir bättre undervisning och ger eleven en roligare musikalisk upplevelse.

 

När jag inte undervisar tillbringar jag mycket tid i min studio där jag jobbar mycket med ett projekt som gör elektronisk musik. Att skriva egen musik har alltid varit en naturlig del av mig.

 

MVH

 

Edwin

 

edwin.walter@osby.se